Kempinski Hotel Corvinus – Budapestépítészeti generál tervezés: Fátyol Tibor | Artonic Kft.

világítástervező építész: Haász Ferenc | Madebylight

belsőépítészeti tervezés: MKV Design

villamos tervező: Szelik Zsolt | Planet Kft.

beruházó: Kempinski Hotel Corvinus Zrt. | lebonyolító és műszaki ellenőr: White Star Real Estate Kft. | generál kivitelező: Meto – Építő Zrt. | C.E.H. Kft.

 

a projekt bemutatása
| Kempinski Hotel Corvinus |

Az épület felújítási munkálatai még 2016 nyarán kezdődtek, első körben a korábbi bálterem és az ahhoz kapcsolódó terek szépültek meg. A második szakaszra 2017 elején került sor és a korábbi szalonoldal teljes rekonstrukciója jelentős belsőépítészeti átalakítást eredményezett.
“Az átépítés egyúttal fontos és szerves része volt egy hosszabb távú projektnek, amely során először a földszinti rekonstrukció valósult meg egyidőben egy új és izgalmas gasztronómiai koncepció elindításával, s amelynek a csúcspontja a 2018-ban kezdődő szobafelújítás lesz.” – nyilatkozta Stephan Interthal, a Kempinski Hotel Corvinus igazgatója.

a belsőépítészeti koncepció
| kozmopolita elegancia |

A belsőépítész vezérelve az volt, hogy a meglévő tereket racionalizálja, növelje azok attraktivitását és új kényelmi szolgáltatásokra adjon lehetőséget.
“Az volt a célunk, hogy új funkcionális lehetőségeket hozzunk létre, amelyekhez látványos, ugyanakkor flexibilis tereket tervezünk és amelyek mindenek felett a vendégek igényeit szolgálják. Fontos volt számunkra, hogy a megújult terek ne csak konferenciák, hanem társasági események megtartására is vonzóak legyenek.” – mondta el Maria Vafiadis, az MKV Design alapítója és vezérigazgatója.

A rendezvényszint átalakításakor a zöld, bézs, sárga, vörös és barna színek meleg és természetes árnyalatait használta a tervező. Ahogy a Grand Roomban, az Infinityben is jellemző a bronz, a tölgyfaburkolat és a tükör kombinációinak használata, a tükröződő és szilárd felületek váltakozása izgalmas kontrasztokat teremt.

attraktív és innovatív világítási megoldások
| luxus fényminőség |

A Grand Room technikai tudása lenyűgöző, a színskála bármely árnyalata kikeverhető a hangulatvilágításhoz, s egy iPad segítségével könnyedén szabályozható. Az optimális megvilágítást több mint 300 szpot szolgálja, kiegészítve egyedi, magyar iparművész által tervezett falilámpákkal, valamint elegáns kristálycsillárokkal.

INFINITY mennyezeti lámpák
| a fényűzés impresszív megfogalmazása |

A látványos CRYSTAL LUX anyag, amelyből a hotel lobbyjában a hatalmas portál készült, az Infinity terem mennyezeti világítótestjeiben tér vissza.

A lámpa harsogó karaktere, erős dominanciája azonnal magára vonja a figyelmet.
A tervezői léptékre szabott gigantikus méretű mennyezeti csillárok eleganciáját az alapanyagok exkluzivitása, illetve a fény luxus minősége hangsúlyozza.

A fényforrások fényereje a rendezvény igényeinek megfelelően konfigurálható. A terem kiegészítő világosítását beépített RGB LED fényforrások biztosítják.
A Grand Roomban és az Infinity teremben a szivárvány minden színében választható, egyénileg testre szabható, a világítási képek előre elmenthetőek, amelyet akár a vendég is egyénileg, termenként tud kezelni a fali paneleken és Ipad-ról.

16 lámpa 4 méretben
| különleges alapanyag, homogén fény, monumentális megjelenés |

A Németországban gyártott CRYSTAL LUX nem egy hétköznapi alapanyag, szélsőségessége miatt különleges odafigyelést igényelt a megmunkálása.
Rendkívül rideg és törékeny, viszont a méretre szabás során a nagy fordulatszámnál történő megmunkálástól olvadni kezd. Az anyag felületi kialakítása pedig tovább nehezítette a formai kialakítást. A megoldás abban mutatkozott meg, hogy a marófej kialakítását és a sebesség viszonyát összehangoltuk.

A fény meghatározása újabb kihívást jelentett, hiszen az volt a tervezői szándék, hogy minél homogénebben adja át a fényforrás fényét.
Teszteltük a fény erősségét és színét, hogy minél inkább passzoljon a CRYSTAL LUX árnyalataihoz.
A speciális LED szalag szintén egyéni fejlesztés, kereskedelmi forgalomban nem kapható.

“A lámpában semmi sztenderd nincs, minden egyedileg gyártott”
Hatvani – Deák Miklós a Zengővári Kft. formatervezője

A monumentális méretek a lámpa súlyát is megdobták, ezért az eredetileg tervezett vas tartószerkezetet alumíniumra cseréltük. A váz kialakítása magas fokú lakatos szakértelmet igényelt.

A designer kérésére észrevétlenné tettük a lámpa rögzítési pontjait és az összetartó alkatrészeit.
Néhány konzultáció után elkészült a lámpatest mintadarabja. A gyártást a műszaki fejlesztések végeztével indítottuk, 4 különböző méretben, összesen 16 darab lámpatestet készítettünk műhelyünkben.
A gyártással határidőre elkészültünk és szolgáltatásunk utolsó lépéseként a lámpák installálásban, beüzemelésben is segédkeztünk.

újratervezett funkcionalitás
| friss és innovatív szolgáltatások |

Az átépítés során a legújabb technikai és a legmodernebb belsőépítészeti megoldásokat alkalmazták.
A fejlesztésnek köszönhetően a Kempinski Hotel Corvinus Budapest a főváros egyik legmagasabb színvonalú rendezvénytechnikával felszerelt ötcsillagos szállodájává vált.

„Az új rendezvényszint létrehozásával célunk nem a dizájnfrissítés volt, hanem a rendezvénytermeink olyan korszerű átépítése, amelyre méltán lehetünk büszkék. Az elérhető legújabb innovatív megoldásokat kínáljuk partnereinknek és vendégeinknek, a mai igényeknek megfelelve”– nyilatkozta Stephan Interthal, a Kempinski Hotel Corvinus igazgatója.