Ericsson kutatási központ – Budapestprojekt: Ericsson Irodaház | Infopark | ERICSSON Magyarország Kommunikációs Rendszerek Kft.

generál tervezés: Szerdahelyi LászlóAspectus Architect Zrt. és Nagy Máté | Lisys-Project Kft. 

a világítótest gyártásában partnerünk: Nagy Máté | Lisys-Project Kft.

megrendelő: WEPMARK HOLDING Kft.

fejlesztő: Wing Zrt.

épületvillamosság: Kelemen Ferenc | Kelevill Bt.  generálkivitelezés: STRABAG Property and Facility Services Zrt.

a lámpatest műszaki információi: a berendezés mérete 3,6 x 3,6 m | teljesítménye 1800W LED 18000lm fényárammal | a lámpatest egyedi alumínium váz szerkezetét készítette a cégünk

 

Az Ericsson House Az Év Irodája Employer Branding díj 2018 Győztese 

A Magyar Nobel díjasok Parkja első ütemeként a Duna partján épült fel az Ericsson új magyarországi otthona. Az összesen 24.000 négyzetméter alapterületű épület ad otthont a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutatás-fejlesztési központjának. Hazánk egyik legmodernebb, leginnovatívabb székháza a nemzetközi LEED Gold szigorú környezettudatos minősítés szerint valósult meg.

A hatemeletes épület kifejezetten a megrendelő Ericsson igényeire szabva épült fel. Tömegformálásában, funkciójában, és az igényes építészeti megoldásokat tekintve kiválóan illeszkedik a környék hangulatához. A létesítményhez 540 parkoló és 250 kerékpártároló tartozik majd, amelyek az épület alatti négy szinten kapnak helyet.

Átadás: 2017 év vége  | forrás: wing.hu

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten

Az épület a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park első épülete lesz, a parkban a jövőben a WING kifejezetten kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató cégek igényeire szabott fejlesztéseket hoz létre. A beruházás első ütemeként a Duna partján megvalósuló, 24 ezer négyzetméter alapterületű új Ericsson Ház a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutatás-fejlesztési központja, ahol az irodákon kívül hazánk egyik legkorszerűbb és egyik legnagyobb szerverterme, valamint az ehhez kapcsolódó K+F laborok is integrálásra kerülnek.

A hatemeletes épület úgy nevezett built-to-suit rendszerben, vagyis a megrendelő Ericsson igényeire szabva épül fel. A létesítményhez 540 parkoló és 250 kerékpártároló tartozik majd, amelyek az épület alatti négy szinten kapnak helyet. A munkafolyamat várhatóan 2017 végén fejeződik be, az átadás után a székházban várhatóan mintegy 1800 fő dolgozik majd.

Noah Steinberg beszédében kiemelte, ahhoz, hogy a magyar nemzetgazdaság versenyképes legyen a nemzetközi porondon, fontos, hogy az itt működő világcégek számára megfelelő infrastruktúra, beleértve az irodaépületeket is, álljon rendelkezésre, hogy a magyar munkaerő érvényesülni tudjon. Elmondta továbbá, hogy a megvalósuló beruházás értéke 20 milliárd forint körül mozog.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten

Éry Gábor kitért rá, hogy idén ünneplik az Ericsson Magyarország megalapításának 25. évfordulóját. Az Ericsson Ház felépítése fontos mérföldkő számukra, az épület tervezése 3,5 fél évvel ezelőtt kezdődött, mikor nem találtak megfelelő épületet a cég számára sem a már megvalósított, sem pedig a tervekben lévő fejlesztések között, ezért is döntöttek a built-to-suit építési modell mellett. Véleménye szerint az új épület elősegíti majd a cég különböző területei közötti szorosabb együttműködést.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten

Az épület terveit a WING leányvállalata, az Aspectus Architect készítette, a kivitelező a Strabag Magyarország. A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, melynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank. Az első ütemet követi majd a telek Rákóczi híd felé eső részén egy hasonló épület második ütemben történő fejlesztése is, amelynek tervein és előkészítésén már dolgoznak.

forrás: portfolio.hu